Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Ylisukupolvisuus


Kestävä kehitys

Oikeudenmukaisuus

Ihmisyys

Santeri Ala-Röyskö

Olen Santeri Ala-Röyskö, 25-vuotias nuorkeskustalainen poliitikko Hollolan Vesikansasta, Paimelasta. Opiskelen tällä hetkellä viidettä vuotta hallintotieteitä Vaasan yliopistossa. Pääaineena opiskelen julkisjohtamista ja sivuaineena taloustiedettä. Minulla on lihassairaus, jonka takia liikun pyörätuolilla, mutta se ei haittaa menoa.

Lapsuuteni varhaisvuodet vietin Lahessa, asuen ensin Launeella ja sitten Jalkarannassa. Koulupolun alkuvaiheessa muutettiin perheen kanssa Paimelaan, Hollolaan. Kun sitten vanhempani erosivat yläasteella, niin muutin virallisen osoitteen takaisin Lahteen. Vietettyäni kolme vuotta Vaasassa opiskeluiden takia, muutin takaisin Lahteen ja sieltä takaisin Paimelaan tuttuun kotiosoitteeseen.

Kävin peruskouluni Kärpäsen peruskoulussa, jossa opiskelin 10 vuotta. Peruskoulusta valmistumisen jälkeen lähdin opiskelemaan Nastopolin lukioon. Siellä meni 3 vuotta ja sain valkolakin kouraani ihan hyvillä papereille. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen alkoikin sitten pääsykokeisiin lukeminen, mutta se ei vielä tuottanut toivottua tulosta, mikä tiesi välivuotta. Välivuoden aikana sitten hain uudestaan opiskelemaan ja tällä kertaa tulin valituksi. Syksyllä 2018 alkoivat opinnot Vaasan yliopistossa hallintotieteiden parissa.

Olen toiminut nyt viitisen vuotta politiikassa erityisesti nuoriso- ja opiskelijapolitiikan parissa. Olen toiminut muun Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden liittohallituksissa. Olen tässä ajassa ehtinyt olemaan myös ehdolla kunta- ja aluevaaleissa. Ennen poliittisen uran alkua olin kerryttänyt kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta muun muassa Lahden nuorisovaltuustosta ja Suomen Lukiolaisten Liitosta. Tällä hetkellä toimin Keskustanuorten Lahden seudun osaston puheenjohtajana.

Tavoitteeni politiikassa on auttaa mahdollisimman monia mahdollisimman paljon. Haluan tehdä maailmasta paremman paikan elää ja olla. Minulle tärkeitä arvoja ovat kestävä kehitys, ihmisyys, oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä ylisukupolvisuus. Näiden arvojen pohjalta pyrin edistämään poliittisia tavoitteitani. Kuvailisinkin itseäni arvoliberaalina ja vihreänä keskustalaisena yleispoliitikkona.

Luottamustehtävät

Puheenjohtaja, Keskustanuorten Lahden seudun osasto, 2023

Lue lisää luottamustehtävistä