Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Ylisukupolvisuus


Saavutettavuus

Oikeudenmukaisuus

Ihmisyys

Santeri Ala-Röyskö

Olen Santeri Ala-Röyskö, 24-vuotias lahtelainen nuorkeskustalainen poliitikko. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta hallintotieteitä, pääaineena julkisjohtamista, Vaasan yliopistossa. Minulla on lihassairaus, jonka takia liikun pyörätuolilla, mutta se ei haittaa menoa.

Lapsuuteni varhaisvuodet vietin Lahessa, asuen ensin Launeella ja sitten Jalkarannassa. Koulupolun alkuvaiheessa muutettiin perheen kanssa Paimelaan, Hollolaan. Kun sitten vanhempani erosivat yläasteella, niin muutin virallisen osoitteen takaisin Lahteen. Vietettyäni kolme vuotta Vaasassa opiskeluiden takia, muutin takaisin Lahteen.

Kävin peruskouluni Kärpäsen peruskoulussa, jossa opiskelin 10 vuotta. Peruskoulusta valmistumisen jälkeen lähdin opiskelemaan Nastopolin lukioon ylioppilastutkintoa. Siellä meni 3 vuotta ja sain valkolakin kouraani ihan hyvillä papereille. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen alkoikin sitten pääsykokeisiin lukeminen, mutta se ei vielä tuottanut toivottua tulosta, mikä tiesi välivuotta. Välivuoden aikana sitten hain uudestaan opiskelemaan ja tällä kertaa tulin siten valituksi. Syksyllä 2018 alkoivat opinnot Vaasan yliopistossa hallintotieteiden parissa.

Olen toiminut nyt noin pari vuotta politiikassa, mutta aiempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta löytyy muun muassa. Lahden nuorisovaltuustosta ja Suomen Lukiolaisten Liitosta. Tällä hetkellä toimin muun muassa Keskustanuorten liittohallituksessa. Vaikka minulta ei löydy vielä hirveästi kokemusta itse puoluepolitiikan tekemisestä, niin halua vaikuttaa löytyy senkin edestä. Tavoitteeni on auttaa mahdollisimman monia mahdollisimman paljon. Koen, että minun tapauksessani politiikka olisi tähän sopivin keino, mutta ei välttämättä paras mahdollinen keino. Haluan tehdä maailmasta paremman paikan elää ja olla.

Näin itsenä tällaisena yleispoliitikkona. Olen kiinnostunut monista asioista, mutta kuitenkin näen, että poliittisen tekemisen keskiössä minulla ovat erityisesti nuoret, opiskelijat ja toimintarajoitteiset ihmiset. Uskon, että minulla on kaikkein eniten annettavaa juuri näille ihmisille, koska edustan itsekin heitä.

Minulle tärkeitä asioita ovat ihmisyys, oikeudenmukaisuus, saavutettavuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä ylisukupolvisuus. Nämä arvot ohjaavat keskeisesti ajatuksiani ja toimintaani politiikassa ja elämässä.

Luottamustehtävät

Sihteeri, Lahden seudun Keskustanuoret, 2021

Jäsen, Suomen Keskustanuorten liittohallitus, 2020-2021

Jäsen, Vaasan yliopiston yliopistokollegio, 2020-2021

Varajäsen, Hämeen Keskustanuorten piirihallitus, 2021

Varajäsen, Lahden Keskustan hallitus, 2021

Varajäsen, Suomen Keskustan puoluevaltuusto, 2020-2022

Varajäsen, Vaasan Keskustaopiskelijoiden hallitus, 2021

Varaedustaja, Vaasan ylioppilaskunnan edustajisto, 2020-2021