Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Ylisukupolvisuus


Saavutettavuus

Oikeudenmukaisuus

Ihmisyys

Santeri Ala-Röyskö

Olen Santeri Ala-Röyskö, 24-vuotias lahtelainen nuorkeskustalainen poliitikko. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta hallintotieteitä, pääaineena julkisjohtamista, Vaasan yliopistossa. Minulla on lihassairaus, jonka takia liikun pyörätuolilla, mutta se ei haittaa menoa.

Lapsuuteni varhaisvuodet vietin Lahessa, asuen ensin Launeella ja sitten Jalkarannassa. Koulupolun alkuvaiheessa muutettiin perheen kanssa Paimelaan, Hollolaan. Kun sitten vanhempani erosivat yläasteella, niin muutin virallisen osoitteen takaisin Lahteen. Vietettyäni kolme vuotta Vaasassa opiskeluiden takia, muutin takaisin Lahteen.

Kävin peruskouluni Kärpäsen peruskoulussa, jossa opiskelin 10 vuotta. Peruskoulusta valmistumisen jälkeen lähdin opiskelemaan Nastopolin lukioon ylioppilastutkintoa. Siellä meni 3 vuotta ja sain valkolakin kouraani ihan hyvillä papereille. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen alkoikin sitten pääsykokeisiin lukeminen, mutta se ei vielä tuottanut toivottua tulosta, mikä tiesi välivuotta. Välivuoden aikana sitten hain uudestaan opiskelemaan ja tällä kertaa tulin siten valituksi. Syksyllä 2018 alkoivat opinnot Vaasan yliopistossa hallintotieteiden parissa.

Olen toiminut nyt noin pari vuotta politiikassa, mutta aiempaa kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta löytyy muun muassa. Lahden nuorisovaltuustosta ja Suomen Lukiolaisten Liitosta. Tällä hetkellä toimin muun muassa Keskustanuorten liittohallituksessa. Vaikka minulta ei löydy vielä hirveästi kokemusta itse puoluepolitiikan tekemisestä, niin halua vaikuttaa löytyy senkin edestä. Tavoitteeni on auttaa mahdollisimman monia mahdollisimman paljon. Koen, että minun tapauksessani politiikka olisi tähän sopivin keino, mutta ei välttämättä paras mahdollinen keino. Haluan tehdä maailmasta paremman paikan elää ja olla.

Näin itsenä tällaisena yleispoliitikkona. Olen kiinnostunut monista asioista, mutta kuitenkin näen, että poliittisen tekemisen keskiössä minulla ovat erityisesti nuoret, opiskelijat ja toimintarajoitteiset ihmiset. Uskon, että minulla on kaikkein eniten annettavaa juuri näille ihmisille, koska edustan itsekin heitä.

Minulle tärkeitä asioita ovat ihmisyys, oikeudenmukaisuus, saavutettavuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä ylisukupolvisuus. Nämä arvot ohjaavat keskeisesti ajatuksiani ja toimintaani politiikassa ja elämässä.

Luottamustehtävät

Jäsen, Keskustaopiskelijoiden liittohallitus, 2022

Jäsen, Keskustan Lahden kunnallisjärjestön hallitus, 2022

Puheenjohtaja ja sihteeri, Keskustanuorten Lahden seudun osasto, 2022

Varajäsen, Lahden vammaisneuvosto, 2021-2025

Varajäsen, Suomen Keskustan puoluevaltuusto, 2020-2022