Venäjä on laitettava kärsimään sotarikoksista

Venäjän raakalaismainen sota Ukrainassa jatkuu eikä tälle kansanmurhalle näytä tulevan loppua. Siviileihin kohdistuneet ohjusiskut ovat viimeaikaisin esimerkki tästä. Venäjä on laitettava kärsimään näistä sotarikoksista.

Venäjälle on jo annettu monenlaisia sanktioita ja samalla on tuettu Ukrainaa. Suomi on esimerkiksi lahjoittanut Ukrainalle jo 9 puolustustarvikeapupakettia keskustalaisen puolustusministerin, Antti Kaikkosen, johdolla. Tämän lisäksi venäläisten turismia Suomeen on rajoitettu voimakkaasti. EU:n toimesta on myös asetettu vientirajoitteita ja muutamia diplomaatteja on karkotettu. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan näytä riittävän, vaan tarvitaan vieläkin voimakkaampia toimenpiteitä.

Ensinnäkin, Ukrainaa on tuettava aseellisesti vieläkin voimakkaammin. Ja toiseksi, Venäjälle on annettava kovempia sanktioita. Suomesta on esimerkiksi karkotettava kaikki diplomaatit pois, Venäjän-konsulaatti Ahvenanmaalla on suljettava ja öljyn sekä kaasun tuonti Venäjältä on lopetettava. 

Kyllä, tämä tulee maksamaan eurooppalaisille ja suomalaisille paljon, mutta onko meillä muuta vaihtoehtoa, jos halutaan sodan päättyvän joskus. Aiotaanko me katsoa sivusta kansanmurhaa vai tehdä asialle jotakin? Historia tulee kyllä muistuttamaan meitä siitä, jos ei tehty tarpeeksi. Meidän velvollisuutemme eurooppalaisina on auttaa.

Keväällä 3.3. poliittiset nuorisojärjestöt järjestivät Lahden torilla mielenosoituksen Venäjän sotatoimia vastaan ja ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi. Nyt tällaiselle mielenosoitukselle voisi olla taas tarvetta. Miten olisi? Ukrainaa ei saa unohtaa. Ukrainan asia on meidänkin asia. Slava Ukraini!

Seutuneloset 19.10.2022: https://www.seutuneloset.fi/paakirjoitus-mielipide/5432758

Suomenmaa 13.10.2022: https://www.suomenmaa.fi/mielipide/venaja-on-laitettava-karsimaan-sotarikoksista/