Millainen kaupunginvaltuutettu olisin?

13.6. kuntavaaleissa Lahden kaupunginvaltuustoon valitaan 59 kaupunginvaltuutettua. Minä olen yksi niistä sadoista lahtelaisista ehdokkaista, joka havittelee valtuutetun paikkaa. Vaikka vaaleihin on vielä aikaa eikä ole varmuutta siitä, ketkä tulevat valituiksi valtuustoon, niin mielestäni äänestäjillä on oikeus saada tietää, minkälaisia valtuutettuja ehdokkaat olisivat. En voi puhua muiden puolesta, mutta voin kuitenkin omalta osaltani kertoa, minkälainen kaupunginvaltuutettu olisin.

Pyrin ajattelussani ottamaan monet eri näkökulmat huomioon ja näkemään metsää puilta. Kuinka hyvin olen tässä tähän asti onnistunut, niin sitä en tiedä. Pyrkimys on kuitenkin ymmärtää ja kuunnella muita ja hahmottaa eri näkökulmat ja kokonaiskuva. Ja muutenkin pyrin tulemaan kaikkien kanssa toimeen ja tekemään puolueiden rajat ylittävää yhteistyötä.

Koen olevani aika rauhallinen persoona, introvertti. Olen enemmän kuuntelija kuin puhuja ja käsittääkseni se on hyvä asia näin politiikassa. En ehkä ulospäin näytä niin usein tunteitani, vaikka sisälläni kuinka kiehuisi. En puhu niitä näitä, mutta silloin kun minulla on jotain sanottavaa, niin sanon sanottavani. Teot puhukoot puolestaan.

Haluan, että tekemäni politiikka perustuu faktoihin ja tutkittuun tietoon. Valtuutettuna pyrin tutustumaan asioihin jo hyvissä ajoin. Jos en tiedä vastausta johonkin kysymykseen, niin aion ottaa asiasta selvää ja tarvittaessa kysyn kokeneemmilta valtuutetuilta neuvoa. Päätöksenteko ei voi perustua mututuntumalle.

Minulle tärkeitä arvoja ovat muun muassa oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja ylisukupolvisuus. Nämä arvot ovat minulla keskiössä tekemässäni politiikassa. Haluan ihmisiä kohdeltavan oikeudenmukaisesti, jokaiselle yhdenvertaiset mahdollisuudet elämään ja tuleville sukupolville paremman maailman.

Jos haluat Lahden kaupunginvaltuustoon tuoreita näkemyksiä, asiallisuutta, perehtyneisyyttä, yhteistyökykyä ja kuuntelevaa korvaa, niin tässä on sinulle sopiva ehdokas.